4 Ocak 2015 Pazar

WEB TABANLI KELİME İŞLEMCİLERİN KARŞILŞTIRILMASI

WORDPERFECT X6

                                              


        WordPerfect profesyonel görünümlü faks kapak sayfaları, özgeçmiş, broşürler, etiketler ve daha fazlasını yapmak için her yeteneğe sahiptir. Ayrıca kitap yayıncılığına yardımcı olmak için yerleşik bir programı vardır. Bir dosya çevirmek için birkaç eksik özelliği var ancak WordPerfect’i kelime işlemci dünyasında göz ardı etmek zordur.

COREL WRITE 2010

COREL WRITE 2010


    Corel Write usta bir belge işleme yazılımıdır. Microsoft Word benzer ve Corel Write da mükemmel bir yazılımdır. Modern bir görünüme sahiptir. Microsoft Word ile hemen hemen aynı sekme tarzı bir menü, estetik düğmeleri ve renk paleti vardır. Bu düzen yeni bilgisayar kullanıcıları için, kullanımı çok kolaydır. Yazılımın aynı zamanda Microsoft Word gibi aynı temel birçok özellikleri vardır.

KINGSOFT WRITER 2010

KINGSOFT WRITER 2010


   Kingsoft Writer 2010 standart kelime işlem yazılımıdır. Örneğin, Microsoft Word ve EasyWord gibi rakiplerinin özelliklerinden yoksun, ancak rakiplerinde olmayan bazı sıra dışı özellikleri vardır. Ancak Kingsoft Writer 2010 almak için, tüm Kingsoft Office 2010 paketini satın almanız gerekir.

ABILITY WRITE V5

ABILITY WRITE V5


      Abilety Write V5’in Microsoft Word ile nasıl uyumlu olduğundan bahsediliyor ama başka bir kelime işlemci uygulaması ile mukayese etmeye çalışıyorsanız bu temelde Corel White’ın bir kopyasıdır. Aslında ikisi birbirinden hemen hemen ayırt edilemiyor. Ability Write V5 de Corel Write gibi yeni kullanıcılar için kolay olacak iyi bir organize bir tasarıma sahiptir. V5 benzersiz kelime işlem yazılımı değil ama sıradan kullanıcılar için temel işleri halledebilmek için pek çok özellikleri vardır.

RAGTIME 6

RAGTIME 6


    Ragtimen’ın genel olarak özelliklerinde büyük eksiklikler vardır. Çoğu insan için neredeyse kullanılamaz haldedir. Word, WordPerfect veya Corel Yaz kullanmaya alışık iseniz, bir kerede Ragtime 6 ne kadar farklı göreceksiniz. Yeni bir belge açmak için belge türlerini listeleyen Ragtime Foyer menüsündeki düzen, elektronik tablo veya çizim belge türleri arasından seçim yapabilirsiniz.

PROGRAMLAMA DİLLERİ





PROGRAMLAMA DİLLERİ


 Program bir bilgisayar sistemine yapması gereken işleri tam olarak tanımlamaya yarayan tanımlar kümesidir. Bu programların yazım kurallarına da programlama dili denir. Doğal dillerde olduğu gibi programlama dillerinin de kuralları vardır. Doğal dillerin aksine bu kurallardan en küçük bir sapma yapıldığında bile program çalışmaz.

YAZILIM İLE PROGRAM ARASINDAKİ FARK NEDİR?


Sanıldığının aksine ikisi aynı şeyler değildir!
Program, bilgisayara bir işlemi yaptırmak üzere hazırlanmış kodlar, komutlar bütünüdür.


Yazılım, bilgisayar donanımını kullanmaya olanak veren,  programlar, programlama dilleri, yordamlar ve belgelemelerin tümü.

Programlar tek başlarına bir yazılım değildirler; yazılımlar programlardan, yardımcı programlardan, belgelemelerden (yardım dosyaları), veri kaynak dosyalarından oluşurlar. Mozilla Firefox bir yazılımdır, firefox.exe bir programdır.Görüldüğü üzere yazılım, programdan daha geniş bir kavramdır.



Söz uçar, elektronik veri kalır.